Damià Solar va néixer fa més de vuit anys a La Pobla de Segur, al Pallars Jussà. Des de 2015 opera en el tràfic mercantil sota la denominació social d’Electrosol Energia S.L, distribuint i instal·lant kits d’energia solar per a tota mena d’usos en habitatges, autocaravanes, reg, autoconsum solar, kits per a piscines i també per a segones residències.

Aquesta empresa  no ha deixat de créixer durant aquest temps i ja distribueix tots aquells components necessaris per realitzar les instal·lacions d’energia solar. Aquesta empresa pallaresa, amb projecció internacional, ofereix un gran ventall de productes de qualitat del sector de l’energia solar fotovoltaica i, a més, disposa de la seva pròpia marca, Ecosolar Green Energy Products.

La comercialització dels seus productes, que és líder en vendes, és bàsicament online, a través de la seva e-commerce www.damiasolar.com, que els permet arribar en només un clic arreu del món.

Parlem de l’energia del Sol i del futur amb Damià Ros, administrador i gerent comercial de Damià Solar.

Com canviaria la societat si sabéssim aprofitar-nos més del Sol?

El Sol permetria reduir els costos d’energia d’una forma brutal, tant en un habitatge d’ús quotidià com en una empresa. El cost que una persona ha de pagar en electricitat s’ha disparat en els últims anys i la tendència segueix igual, a l’alça. Això també passa a les empreses.  Ara com ara les  famílies han de suportar i destinar una part cada vegada més important dels seus ingressos a cobrir la despesa d’un servei de primera necessitat. I això suposa un empobriment perquè es destinen menys diners a altres productes o serveis.

Pel que fa a les empreses, el cas és el mateix. Està clar que una companyia ha de ser, per davant de tot, competitiva i poder lluitar de tu a tu, en aquest món globalitzat, amb altres empreses del mateix sector instal·lades en d’altres països. En el cas d’Espanya, la diferència és que les lleis posen traves i afavoreixen els monopolis d’energia actuals.

Espanya és un dels països amb més hores de Sol del planeta. En aquest sentit, si el nostre país actués ho fan a Alemanya o Portugal, per exemple, tindria encara més avantatges, oi?

Exactament. El nostre país és la regió de la Unió Europea amb més radiació solar fotovoltaica. Per tant, les inversions en solar s’amortitzarien molt més ràpid que no pas a països amb menys hores de sol.

La veritat és que les polítiques sobre energia que s’han dut a terme a Espanya, tant els governs de dretes com els d’esquerres, han estat decebedores.

Avui dia, aquí, la normativa vigent no és gens clara i els tràmits que han posat, des del nostre punt de vista, no són els idonis. Per aquest motiu pensem que l’expansió del sector solar depèn de la voluntat de cada país en fer-ho efectiu, o bé en crear una norma per acontentar les exigències de la UE però sense facilitar-ne l’aplicació.

L’emergència climàtica està fent que, ara més que mai, revisem les accions que estan a la nostra mà per a reduir l’impacte medi natural. Per tant, la pregunta és obligada: quins beneficis té l’energia solar?

Encara, avui dia, una part important del pressupost d’inversió nacional es destina a subvencionar les fàbriques de carbó perquè puguin subsistir, i aquest carbó es continua utilitzant. La veritat és que això passa a pocs països de la Unió Europea.

El carbó té un alt efecte contaminant. En canvi, l’energia solar no emet contaminants a l’atmosfera mentre genera energia, i a més, les plaques solars tenen una vida útil garantida de vint-i-cinc anys.

Tenim l’esperança que la UE obligui Espanya a fer els deures aviat perquè les llars puguin reduir els seus costos i a les empreses els permeti ser més competitives evitant el sobre cost en energia que han d’aplicar actualment als seus productes i serveis.

De fet, cada vegada són més les veus que demanen plans de recuperació post COVID-19 per a crear economies sostenibles. Serà la pandèmia una oportunitat per a les energies renovables?

Lamentablement, tot i que podria ser una gran oportunitat, les decisions polítiques que s’han pres des que va començar la COVID19 no mostren que això es pugui produir a curt termini.

Actualment ens trobem amb empreses ofegades, amb ajudes que no arriben i amb pèrdues de llocs de feina a causa de la mala gestió del govern davant la crisi que ha provocat la pandèmia.

El que és segur és que si es portessin a terme aquests plans, el greu efecte d’aquesta crisi que vivim es podria atenuar a Espanya, perquè el cost elèctric es podria reduir i la càrrega econòmica que s’ha creat els darrers mesos també seria menor.

Ha crescut l’activitat exportadora de Damià Solar en els últims anys?

Principalment al mercat portuguès, on els costos de venda són els mateixos que per la resta d’Espanya, i s’ha pogut ser 100% competitiu respecte les empreses d’aquell país. També hem venut, a menor escala, a altres països com França o Itàlia. També estem exportant al continent africà, on el seu creixement en l’àmbit social i econòmic es topa amb una infraestructura energètica insuficient per tal de fer front al sostingut creixement que està tenint l’Àfrica.

Malgrat tot el que hem parlat, Damià Solar és líder en la venda electrònica de productes per a la instal·lació solar. Què oferiu als vostres clients?

Oferim un servei complet d’assessorament, venda i servei postvenda, juntament amb el servei Munta-Fàcil, mitjançant el qual oferim el kit solar ja preinstal·lat de forma gratuïta perquè qualsevol persona sense coneixements d’electricitat puguin instal·lar la seva pròpia energia solar de la forma més fàcil i simple possible.

Només han de connectar el cablejat i posar en marxa el seu equip per generar electricitat solar.

Per què vau confiar en ADVISORIA, advocats i economistes?

Vam confiar en ADVISORIA perquè ens oferiu un servei complet d’assessorament jurídic i econòmic en tots els àmbits. El tracte des del primer moment va ser proper i molt professional, permetent-nos deixar a les vostres mans els nostres assumptes. Això ens fa tenir la tranquil·litat d’obtenir sempre el millor resultat possible.