El Centre Natació Mataró (www.cnmataro.cat) és un club amb més de 600 esportistes que practiquen els esports de la natació, el waterpolo, la natació artística, el tennis taula, l’esport adaptat i el triatló. A més de les seccions esportives, és un club amb 6.200 socis que poden gaudir i practicar esport,  ja sigui en classes dirigides de ioga, pilates, zumba, spinning o d’altres modalitats o per lliure, en unes instal·lacions situades en un emplaçament privilegiat de la ciutat de Mataró . Entrevistem al president del CNMataró, Joan Gros, per conèixer de primera mà les línies estratègiques d’aquest club i perquè ens faci balanç de la temporada esportiva. Com definiries l’actual temporada? El balanç general és molt positiu, totes les seccions han avançat i han aconseguit mèrits esportius. Per tercer any consecutiu, el primer equip de waterpolo femení La Sirena CNMataró ha disputat una final europea, la copa LEN, i més enllà de la tercera posició, que és un bon resultat, jo destacaria el fet que hagin comptat amb nosaltres i amb la ciutat de Mataró per acollir la fase final. La natació també ha aconseguit molt bon resultats amb noms com Roger Rabassa, Guillem Pujol i Roger Coma en competicions europees i Jan Giralt convocat per la selecció estatal pels Jocs del Mediterrani que es disputaran a Tarragona a partir del 22 de juny. En la secció de tennis taula ens hem quedat a les portes de pujar de categoria a la superdivisió d’honor masculina, en tant que cal destacar també la presència de Gàlia Dvorak als campionats del món, europeus i Jocs del Mediterrani. Tanmateix estem molt satisfets dels resultats i de l’aposta que estem fent per la base. En la natació adaptada estem aconseguint molt bons resultats, com per exemple els aconseguits per Ariel Schrenk, Júlia Castelló i Marta Colom als campionats d’Espanya. En els esports del triatló, enguany cal destacar la incorporació de l’Escola Catalana de Triatló que ha suposat l’entrada d’esportistes més joves en aquesta secció del club i pel que fa a la natació artística, durant aquesta temporada també destaco la integració al CN Mataró de l’Associació Esportiva de Sincro de Mataró. Un cop realitzada aquesta integració, ara hem de treballar per ampliar el nombre de participants en aquest esport i per això fem aquest estiu un campus de natació artística i un curset d’iniciació. Quan i com va començar l’aposta per l’esport adaptat? Doncs farà uns 4 anys, teníem uns pocs esportistes i un parell d’entrenadors amb molta il·lusió i el que es va fer va ser potenciar-ho simplement apostant per ells i creant la secció. Al donar una mínima estructura i suport, el que ens hem trobat és que molts esportistes de poblacions veïnes han vingut a formar part del nostre equip, a competir amb nosaltres perquè ells ja ho feien però d’una forma menys organitzada. Aquí han trobat el suport del club i l’aposta clara que en fem. Quins són els vostre plans pel que fa a les instal·lacions? Estem treballant per fer una remodelació important de les instal·lacions sense guanyar volumetria que és el que no podem canviar per restriccions urbanístiques de la demarcació de costes. Aleshores, amb el que podem fer, i tenint en compte les noves demandes dels socis, farem reformes importants d’actualització en diferents àmbits i diferents fases. Ens pots avançar alguna? L’entrada es millorarà amb la instal·lació d’un ascensor i la farem 100% accessible. La zona on hi ha ara el gimnàs es convertirà en una zona d’aigües, el gimnàs es traslladarà a l’actual zona de pícnic ja que la podem tancar segons normativa. Les pistes d’esquaix es remodelaran per nous usos i a la pista de bàsquet s’aprofitarà l’alçada existent  fent dos nivells i unes sales de gimnàs i d’spinning en millors condicions. I també et puc avançar que els vestidors es faran tots nous i que la zona de restaurant comptarà amb  espais de trobada pels socis i una terrassa superior. Com penseu compatibilitzar les obres amb el dia a dia habitual del club? Les obres es faran tenint en compte les èpoques de l’any més adients i d’un ús menys intensiu de la zona a millorar. I també les farem per fases, però això respon més a un tema econòmic, a la prudència financera. Ara portem tres anys creixent a nivell de número de socis, però venim d’una crisi que vam notar. Pensa que a l’any 2007 comptàvem amb 7.100 socis i l’any 2014 aquesta xifra era de 5.700. A banda de la situació privilegiada, quin creieu que és el vostre valor afegit respecte la competència? Doncs a banda de la situació privilegiada davant del mar, nosaltres som un club on treballem molt l’esport de base i això moltes famílies ho valoren positivament. El fet de tenir més de 600 esportistes és el nostre punt fort com a club. També hi ha un tema de bon ambient social, la piscina olímpica climatitzada tot l’any i de disposar de serveis de gimnàs i activitats dirigides que en un futur proper, després de les obres, encara seran millors. Com valores la tasca d’ADVISORIA? ADVISORIA ens dona suport jurídic en diferents àmbits ja sigui per elaborar contractes, temes civils, laborals… i la nostra valoració és molt positiva per la rapidesa en les respostes i pel tracte proper i professional.]]>