L’equip d’ADVISORIA va organitzar dues sessions informatives sobre les clàusules terra que es van celebrar al Col·legi d’Advocats de Mataró i al Col·legi d’Advocats de Granollers els dies 1 i 2 de febrer. A banda d’aquestes dues sessions on hi van assistir prop d’un centenar de persones, ADVISORIA també va col·laborar amb l’Associació de Veïns de Mataró Centre en una sessió informativa sobre aquesta temàtica el passat 23 de febrer a la sala d’actes de la Fundació Iluro. L’esperadíssima sentència sobre les clàusules terra per part del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i els efectes de la seva nul·litat van suscitar dubtes i preguntes als principals perjudicats per aquesta inseguretat jurídica. Els professionals d’ADVISORIA van atendre els casos particulars aconsellant-los procedir per la via extra judicial o la via judicial segons el cas. Les preguntes dels assistents van ser diverses, des dels que no sabien si tenien aquest tipus de clàusules i com podien esbrinar-ho, fins els que ho tenien clar i volien tenir més detalls del procediment a seguir. La principal preocupació dels afectats va ser la incertesa derivada del desconeixement, la manca de solució del Reial Decret, que no ofereix cap resposta a qui té una hipoteca amb clàusules terra i la crítica cap a les entitats bancaries per la poca transparència en les seves gestions. Una de les conclusions derivada de les sessions és que la desconfiança vers el sector bancari porta al consumidor a ser més reticent a l’hora de signar qualsevol acord i a valorar la necessitat d’informar-se i d’assessorar-se per part un professional que li expliqui els avantatges i inconvenients d’allò que signa i els riscos que pot comportar, si els té. En aquesta línia, i després de les sessions informatives, ADVISORIA ha rebut un seguit de clients amb clàusules terra a les seves hipoteques per iniciar el tràmit que els ha de portar a recuperar els diners que són seus. Des d’ADVISORIA estem a la vostra disposició per assessorar-vos en aquesta temàtica. 1-2 2-2 23-2]]>