Francesc Ribas ha iniciat l’aventura d’emprendre i ho ha fet amb la posada en marxa de l’aplicació per a dispositius mòbils Gasport, una eina pensada per tots aquells ciutadans que fan servir el cotxe de forma habitual i volen estalviar diners i també temps en el moment de fer benzina. Gasport compara els preus de benzina dels establiments que el client té més a prop, i també ofereix la possibilitat de fer el pagament pel mòbil. Aquest darrer aspecte és el més innovador d’aquesta idea de negoci. Quan va néixer Gasport? Gasport va néixer entre el febrer i el març d’aquest 2016. Jo treballava en una multinacional que va tancar i vaig capitalitzar l’atur. Era el moment d’emprendre i primer vaig tenir la idea de fer una aplicació per canviar la forma de pagar el gimnàs però vaig veure que ja estava en marxa. Després, al viure al Maresme, vaig veure com molta gent ha d’agafar el cotxe per anar a treballar i com busquen sempre el millor preu. Un fet, el del preu, que es va posar més en auge durant la crisi. Després de fer un estudi de mercat i de formar part de la incubadora del Founder Institute de Barcelona, vaig decidir posar en marxa aquesta aplicació. Com funciona? L’aplicació té dues vessants. Per una banda, la de cercador i comparador de preus. Això ja existia i hi ha força competència. Però el valor afegit, és el fet que amb Gasport podràs fer el pagament des del mòbil i així estalviar temps. Amb el tema dels pagaments comencem una prova pilot amb una benzinera de Badalona i la idea és aplicar-ho al Maresme, al Vallès Oriental i al Barcelonès Nord durant el 2017. L’aplicació també t’ofereix la possibilitat de tenir la facturació en el mòbil. Aquest aspecte és molt útil sobretot pels autònoms que necessiten les factures i així no haurien d’anar demanant-les a cada benzinera. Quants usuaris teniu? Tenim 6.000 descàrregues però hem de continuar creixent. Pensa que no hem fet cap campanya de publicitat, estem contents. Ara el que busquem és més inversors per poder fer créixer el negoci. Quins són els reptes de futur? A curt termini, poder tancar acords amb una vintena de benzineres i poder provar bé tota la idea de negoci. Un cop en marxa, poder escalar el model a les corones metropolitanes de Barcelona, Madrid, València i Sevilla. Ara compto amb un col·laborador, en Yunier Córdoba, i el creixement també passa per trobar nous inversors. Des de quan treballes amb ADVISORIA i què en penses? Fa només mig any i vam arribar per una recomanació d’un altre emprenedor que estava content. El que vam valorar va ser la confiança i el fet de poder deixar tots els temes fiscals a les vostre mans i així dedicar-me al màxim a fer créixer el negoci. Respecte la competència també vaig valorar l’experiència que teniu de treball en el tema d’inversors.

Gasport

]]>