Miquel Oliveras està al capdavant de l’empresa Oliverco, S.L, que es dedica fa més de 30 anys al disseny i la instal·lació de cuines i banys a mida. Amb seu a Centelles, aquesta empresa s’ha adaptat als nous temps amb innovació i sense deixar de banda el més important, escoltar les necessitats dels seus clients. La qualitat dels materials, la serietat en el tracte i l’acompliment en els calendaris d’obres són el valor afegit d’aquesta empresa que dóna servei a tota Catalunya però sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona. Quan va fundar l’empresa i per què? Jo vaig començar a l’empresa amb el meu pare i fa més de 30 anys que funciona. Hem passat diverses crisis i situacions difícils però amb molta feina i dedicació hem tirat endavant. En un moment determinat, passada de la crisi de després dels Jocs Olímpics de Barcelona, ens vam especialitzar en banys i cuines. I a dia d’avui així continuem, som forts sobretot en fer cuines a mida i gust del nostre client. De totes formes, darrerament també ens hem atrevit a fer altres encàrrecs diferents que van des d’un vestidor al mobiliari d’una ferreteria de Barcelona. Com ha estat l’evolució d’aquests 30 anys? Sobretot pel que fa a materials, sempre hem d’estar al dia dels nous farratges que surten pels armaris, per exemple. L’evolució la marquen els materials i les necessitats dels clients. Com han canviat les necessitats dels clients? El client ara busca una cuina funcional, que sigui còmode i on li sigui fàcil cuinar. Partint d’aquesta base, després hi ha els gustos de cada client i sobretot l’espai del que es disposa. A vegades arriba un client que em demana, per exemple, una cuina amb una illa, un frigorífic de dues portes … i clar, li has de fer veure que no fem miracles si disposa d’un espai reduït. Però en general el client ve amb idees clares i factibles. Es pot fer gairebé tot. Hi ha modes en el tema de cuines i banys? Què es porta ara? Sens dubte es porta la cuina blanca, és l’estrella a dia d’avui. Pel que fa als banys, nosaltres en fem menys però també es porta el blanc, amb línies de mobles rectes. Quina és la teva competència i com et posiciones? Tenim diferents tipus de competències, des de les grans superfícies com IKEA, Leroy Merlin, etc. Amb aquestes marques, la diferència està en les prestacions i sobretot en les mides. Ells tenen un mòduls estàndards i nosaltres et fem la “teva” cuina. Això amb els anys i amb el dia a dia es nota. Però és un tema de preu. Nosaltres no podem competir amb ells que fabriquen quantitats industrials. Per tant, no és competència. La nostra competència directa són aquells professionals com nosaltres i la competència deslleial és aquella persona que treballa en negre i fa petites obres, aquesta és la que fa més mal. Com veus el futur? Ens agradaria créixer però poc per poder seguir oferint el tracte personalitzat que oferim ara. El client que es fa la cuina amb nosaltres ens recomana i si té alguna cosa més a fer també ens l’encarrega. Per últim, des de quan treballes amb ADVISORIA i com ho valores? Treballem amb ADVISORIA des de sempre i estem més que contents. Jo li confio a l’Ivo Florenza tots els aspectes legals i fiscals relacionats amb l’empresa. No faig cap pas sense abans consultar-ho amb l’Ivo o amb els altres professionals d’ADVISORIA.]]>