L’empresa INEVER va néixer l’any 2003 quan va començar a fabricar maquinària capaç de crear diverses tipologies d’envasos monodosi, omplir-los i segellar-los. Des d’aleshores, INEVER ha seguit una evolució i ha fet una creixement que l’ha posicionat entre els quatre principals fabricants d’aquest tipus de maquinària en el món. La maquinària que fabrica INEVER s’utilitza sobretot per aplicacions monodosi dels sectors farmacèutics, alimentari i cosmètic. José Maria Pastrana i Miguel Ángel Romera són els socis fundadors d’aquesta empresa amb seu a Argentona i amb presència a cinc continents. Amb aquest últim, Miguel Ángel Romera, parlem dels punts forts de la seva empresa i dels plans de futur. Ens podries explicar més detalls del vostre sector? Nosaltres fabriquem maquinària que fa monodosi per productes alimentaris, pots pensar per exemple en el Nescafé en sobres, o per productes farmacèutics com per exemple el Gelocatil líquid i també pel sector dels cosmètics. Alemanya, Itàlia i Espanya són els tres països que lideren aquest sector. I més concretament, la zona del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i del Maresme és coneguda com el Packaging Valley perquè hi ha moltes empreses que ens hi dediquem. Quin és el vostre valor afegit respecte la competència? Tenim clients a Europa, els Estats Units, Sud Amèrica, el Sud Est Asiàtic i el Nord d’Àfrica principalment. El nostre valor afegit és la presència local en tots aquests punts del món, cada màquina nostra és un nou projecte que s’adapta a la perfecció a les necessitats del client amb el menor espai possible i amb un servei postvenda. Per tant, fabriquem una maquinària innovadora tecnològicament i eficaç perquè el client pugui produir de forma satisfactòria. Quines característiques tenen aquests mercats? El mercat més estable és el dels Estats Units on hem obert una delegació amb seu a Chicago, INV-PACK, essent aquest pas un punt d’inflexió pel Grup INEVER ja que dóna pas a una expansió major. És un mercat proteccionista però alhora molt estable i bo. El mercat europeu està estancat, viu una crisis política global molt forta que fins que no s’arregli, serà difícil veure-hi un creixement. El mercat del sud-est asiàtic és on veiem les possibilitats d’expansió del negoci ja que s’estan organitzant sota el paraigües d’Asian Five i s’ha de ser-hi present. També un mercat d’expansió però més fluctuant segons els canvis polítics és el de Sud Amèrica. Com us plantegeu el futur? Una empresa de 13 anys és jove i per tant estem en creixement i expansió. Cal cuidar els mercats on ja estem consolidats com per exemple els Estats Units i fer-nos forts a mercats on ja hi som però cal adherir-se de forma més contundent. Quants treballadors teniu? Som 50 treballadors on predominen la formació en enginyeria però també tenim comercials i la secció d’administració i màrqueting. Tenim relació amb les universitats catalanes per tenir alumnes en pràctiques i també amb l’Institut Miquel Biada de Mataró de FP dual per comptar amb alumnes en pràctiques d’una forma constant. Des de quan treballeu amb ADVISORIA, en quins camps i per què? Vam començar a comptar amb ADVISORIA fa sis anys perquè necessitàvem una gestió global en els àmbits legal, laboral i fiscal. El tracte proper i la necessitat d’estar informats i assessorats amb respostes ràpides ens dóna tranquil·litat en el nostre dia a dia empresarial.]]>