L’empresa Talentier (www.talentier.com) és el primer projecte de la factory The Venture Gang i es va constituir al juliol del 2015. El seu objecte de treball és oferir a les empreses una forma eficaç de trobar la persona adient pels llocs de treball que necessiten cobrir. Per aconseguir-ho posen en contacte a aquestes empreses que necessiten contractar amb els millors lean recruiters que busquen i fan la tria entre els candidats. Un mercat, el de la selecció de personal, que segons els responsables de Talentier -Leo Ruffini, Maarten Steurs i Alex Depreux- té molt de camí per millorar amb la incorporació de les noves tecnologies. Com va començar Talentier? Formalment l’empresa es va constituir al juliol però fa temps que hi estem al darrera per veure si era un producte viable. Per un costat vam constatar que moltes empreses externalitzen la recerca de talent, un fet que amb la crisi es va potenciar encara més ja que moltes van reduir el seu departament de recursos humans. D’altra banda, hi ha recruiters (reclutadors) independents que tenen dificultats per arribar a clients que busquen cobrir llocs de feina a les seves empreses. I nosaltres vam decidir crear Talentier per posar-los en contacte. Quin és el valor afegit que ofereix Talentier a empreses i reclutadors? En primer lloc posar-los en contacte, oferim als reclutadors empreses que busquen cobrir llocs de treball. Això sembla fàcil però ens trobàvem amb molts reclutadors independents que són molt bons fent la seva feina però no tenen temps per la labor més comercial, de recerca. Per tant, els oferim feina i si acaben el procés, nosaltres ens quedem amb la quantitat acordada. A l’empresa li oferim els millors recruiters perquè puguin cobrir les seves vacants de forma ràpida i eficaç. I tot això amb la incorporació d’eines que milloren la comunicació i ho fan tot plegat més eficaç. Aquest món encara funciona d’una forma molt manual amb fulls d’excel, moltes reunions per explicar les posicions a cobrir… i nosaltres el que hem fet és eliminar procediments i millorar la comunicació per fer-la més ràpida i eficaç. Quins tipus de llocs de treballs volen cobrir els vostres clients? Sobretot persones que ocupen càrrecs intermedis a les empreses, d’executius i també posicions molts especialitzades. Com aquell qui diu acabeu de començar, però quin balanç feu? Doncs estem molts contents perquè ara (octubre 2015) estem amb les xifres que ens havíem marcat per finals d’any. I ara ja estem buscant a tres persones perquè formin part de Talentier. I el futur, per on passa? El nostre tipus d’empresa respon més a un model anglosaxó i volem internacionalitzar en dos camins: cap a Europa, de fet els socis fundadors som un italià, un belga i un francès, i cap al sud d’Amèrica, estem mirant cap a Mèxic i Colòmbia. Per què heu comptat amb ADVISORIA? Nosaltres, treballàvem amb un altre despatx però per una mala experiència volíem canviar i vam contactar amb varis. Ens vam decidir per ADVISORIA perquè compteu amb un equip especialitzat, perquè a diferència d’altres gestories o despatxos, esteu al dia en tema procediments, sou eficaços i també per un tema de feeling.]]>