El restaurant La Gamba de Granollers és més que un establiment on poder gaudir d’un bon àpat, és un local de referència per la ciutat que aquesta primavera ha arribat al seu 20è aniversari. Segons el web (www.lagamba.com) és “un punt de trobada, un lloc de reunió, un d’aquells espais en què diferents grups d’intel·lectuals i de persones a qui els agrada conversar, moure’s i fer coses, han trobat allò que volien: menjar, beure, xerrar, pensar i riure!” El seu propietari, Jordi Martí, ens explica més detalls sobre aquest restaurant situat al nucli antic de Granollers, a tocar de la Porxada. Com va començar tot? Jo vinc d’una família de grangers, sóc la 3a generació d’una empresa d’ous (www.lamoreneta.com ) i en el tema de la restauració m’hi vaig introduir per un amic, que avui no hi és, en David Sabatés que em va animar a muntar un restaurant entre els dos. Vam crear “Chez Sabatier”, un restaurant que va durar només un any a Granollers on, si bé ens ho vam passar molt bé, com a negoci va ser un fracàs. Malgrat no va anar bé, allà va ser on jo em vaig enamorar d’aquest ofici i també va ser quan vaig veure que era una bona oportunitat per crear el meu propi negoci més enllà del de la família. Un cop “Chez Sabatier” va tancar, amb l’ajuda de la meva família vaig obrir “La Gamba”, d’això ja fa 20 anys, era l’any 1995. Quin tipus de cuina oferiu? El que es coneix popularment com a cuina de mercat amb producte de temporada, en Quico Oliva, per exemple, va cada dia a comprar peix per la seva peixateria i per nosaltres, segons el que li demanem i el que hi ha. També tenim molta incidència en el producte de proximitat, això que ara està tant de moda, nosaltres des de sempre que ho hem fet. També mimem molt la carta de vins, ens hi dediquem molt. Com definiries el teu equip Jo tinc l’equip en majúscules, el millor equip de cuina que pot tenir avui en dia un restaurant de Granollers. Com us heu adaptat als nous temps? En aquests 20 anys hem viscut temps de tot, del 2003 al 2007, per exemple, vam duplicar la facturació respecte els primers anys, tot li semblava poc al client que demanava sense mesura. Després cap a l’any 2007 i 2008 va venir la crisi i ens hi vam adaptar i ara sembla que la gent torna a tenir més confiança, noto més tranquil·litat entre el client i una mica més de pressupost per gastar. Més enllà de la gastronomia, què ofereix el seu establiment? Aquí havíem fet de tot, sobretot potenciar els autors locals, la cultura, però ara feina tenim a seguir al peu del canó, oferint allò que ens ha caracteritzat:  un bon producte i un bon servei. Quin és el proper esdeveniment? Pels 20 anys de La Gamba estem pensant organitzar alguna cosa però encara no ho podem confirmar. Com valoreu el tracte d’ADVISORIA? Jo treballo amb ADVISORIA des de fa 20 anys i valoro molt positivament sobretot el tema laboral que porta el Valentí i el tracte de l’Ivo, sempre t’escolten quan ho necessites, són propers, atents i eficaços.]]>