Germans Homs Lloguer de Maquinària 1852 S.L. és una empresa familiar amb seu a la ciutat de Mataró que compta amb més de 180 treballadors i amb més de 30 anys d’experiència en el lloguer de maquinària sense conductor, equipament, mòduls, bastides, estructures i reparació de maquinària. Actualment té més de 5.000 actius entre maquinària per a la construcció i la indústria, bastides y estructures, mòduls prefabricats, maquinària de neteja i jardineria professional.

L’empresa, sempre en constant evolució, aposta per la innovació i l’esforç per a oferir un servei integral i de qualitat pel lloguer de maquinària.

Des de fa sis generacions, la família Homs sempre ha estat lligada als serveis per al sector de la construcció. La generació actual està expandint el servei de lloguer de maquinària tant geogràficament con en altres mercats, com ara esdeveniments, indústria o jardineria. En parlem amb Vicenç Homs, CEO fundador de Germans Homs.

El 2020 ha estat un any complicat per a molts sectors però el de la construcció ha estat un dels més afectats perquè molts projectes s’han paralitzat. ¿Com heu afrontat els reptes dels últims mesos des de Germans Homs i com està el sector actualment?

Encara que és cert que molts projectes nous s’han paralitzat, és un sector que ja portava una inèrcia de projectes en marxa, que tenien i tenen un termini d’entrega, fet que va provocar que ràpidament recuperessin l’activitat prevista. Actualment, com a tots els sectors, està passant una època d’incertesa però cada vegada s’estan tornant a activar tots els projectes que s’haurien reiniciat anteriorment.

Durant el temps de confinament i amb la limitació de mobilitat de la pandèmia, el temps que passem a casa s’ha multiplicat. Heu notat un increment de lloguer de maquinària per a projectes de bricolatge i jardineria de particulars que aprofiten per reformar la llar?

Si, és cert. El petit lloguer de maquinària i especialment el lloguer online ha notat un repunt de demanda. Així com també tots els petits industrials del sector. En aquest cas, també s’ha produït un moviment d’activitat del petit contractista. Aquells que s’especialitzaven en petita reforma estan registrant màxims d’activitat i tots els que treballaven més pel petit comerç han passat també al sector de petita reforma particular.

Moltes fires i exhibicions presencials del sector, que són un gran aparador, s’han vist anul·lades o posposades. Com us ha afectat? S’estan reprenent aquest tipus d’esdeveniments comercials amb l’arribada de la vacuna?

De moment tota aquesta activitat està totalment anul·lada i les poques novetats que surten al sector s’estan realitzant de forma virtual.

Tot i així, Germans Homs manté la seva expansió. Compteu amb 12 seus a Catalunya i recentment heu adquirit l’empresa Alquileres Alejandre, ubicada a Vilanova i la Geltrú. Quin és l’objectiu principal d’aquesta adquisició?

Concretament hem adquirit la unitat de producció d’Alquileres Alejandre, amb l’objectiu de continuar ampliant el seu servei de lloguer a la zona del Garraf.

Fruit d’aquesta compra, la companyia reforça la seva presència a la segona corona metropolitana de Barcelona, amb un punt de lloguer a Vilanova i la Geltrú, apostant així per un servei de proximitat.

Aquesta nova adquisició de l’activitat d’Alquileres Alejandre permetrà oferir un servei ampliat al Garraf, especialment per al sector d’esdeveniments, rehabilitació i construccions temporals.

Amb aquesta nova ampliació pretenem poder oferir el nostre ampli catàleg de maquinària de lloguer en noves ubicacions geogràfiques de Catalunya.

Aquesta operació ha tingut la participació d’ONEtoONE, una empresa global assessora en la venda d’empreses i Assessoria, com a assessors legals i financers.

A més del lloguer de maquinària, quines són les grans línies de negoci de Germans Homs?

El nostre core business és sempre l’activitat de lloguer. El que fem és ampliar els tipus d’actius per acostar-nos a altres sectors com la jardineria professional, indústria, rehabilitació,  esdeveniments, etc.

Quin és el pla de creixement que us heu marcat per aquest 2021? Quins són els principals reptes de futur?

Seguint el lema de màxima ambició i màxima prudència, hem analitzat el mercat català i encara tenim més punts geogràfics del país on la nostra oferta no arriba. I aquest és un dels objectius principals. Tenim previst obrir de 2 a 3 delegacions més, com també sempre seguim treballant en operacions corporatives de fusió i adquisició d’actors del mercat.

Per què vau confiar en ADVISORIA, advocats i economistes?

Des de els inicis de Germans Homs hem confiat en ADVISORIA. I sempre ha estat una bona decisió. La seva certesa, seriositat i resolució de totes les qüestions que se’ns generen, és molt apreciada per nosaltres. A més tenen el mix ideal de proximitat i alt nivell d’expertesa que una empresa com la nostra precisa.