La infecció del coronavirus s’estén i l’impacte de la crisi sanitària en l’àmbit empresarial pot tenir conseqüències des del punt de vista laboral, processal, contractual, mercantil o, inclús, penal.  

Davant d’aquesta situació “excepcional”, ADVISORIA, despatx d’advocats i economistes que ofereix serveis integrals de gestió financera i d’assessoria legal a empreses i entitats, recomana als empresaris “extremar les precaucions i ser molt conscients dels requisits legals abans de prendre mesures unilaterals d’urgència”, tal com detalla Manuel Fernández, advocat i soci fundador d’ADVISORIA.

En aquest sentit, ADVISORIA recorda, per exemple, que la llei de prevenció de riscos laborals exigeix a les empreses garantir la seguretat i la salut de la seva plantilla. En aquest context, Fernándezassenyala que l’empresari ha de preveure tots els perills als quals puguin estar exposats els seus treballadors per “curar-se en salut”.

ADVISORIA puntualitza que es tracta de mesures temporals “que només es mantindran durant el temps que es prolongui aquesta situació de risc”.

]]>