Aquests últims dies s’ha detectat l’enviament massiu de correus electrònics maliciosos en nom de l’Agència Tributària en els quals s’informa de l’existència d’algun error en el càlcul d’alguna de les liquidacions tributàries presentades, amb la qual cosa, li correspondria al contribuent el reemborsament d’una quantitat concreta. Per a poder accedir a aquest reemborsament se sol·licita que el propi contribuent complementi un formulari electrònic clicant a l’enllaç que es facilita en el mateix correu electrònic. 

És important identificar aquest tipus de correus electrònics malintencionats de ciberdelinqüència, anomenats phishing, els quals suplanten la identitat d’alguna persona, empresa o administració rellevant per aconseguir informació personal, com claus d’accés o dades bancaries, mitjançant l’enviament de correus electrònics o comunicacions aparentment inofensives, que et redirigeixen a pàgines web falses.

Recomanem que, en el cas de rebre qualsevol comunicació sospitosa de ser fraudulenta, verifiqueu correctament el remitent des del qual s’envia, i si no es té la plena seguretat de que aquest és de confiança, no fer cas del contingut del correu electrònic, evitar clicar en els enllaços existents, i eliminar definitivament aquest correu de la vostra safata d’entrada.

Recordar que la única forma de comunicació que l’Agència Tributària utilitza per comunicar-se  amb els contribuents, persones físiques o jurídiques, és a través de les notificacions. Ja siguin enviades a través del correu postal, o electrònicament a través del servei de “Dirección Electrònica Habilitada” (DEH). En cap cas, l’Agència Tributària enviarà, ni sol·licitarà dades personals a través de cap correu electrònic, i tampoc ho farà telefònicament.

Si teniu qualsevol dubte per identificar aquest tipus de comunicacions fraudulentes, podeu consultar a qualsevol dels nostres professionals.

]]>