2/6/2014
Xile es postula com un mercat emergent amb oportunitats per les pimes catalanes en el món de les TIC i el turisme

El Ministro de Bienes Nacionales del Govern de Xile, Víctor Osorio, durant la seva intervenció per videoconferència a la Jornada "Del mercat local a l'internacional, un món d'oportunitats", organitzada per ADVISORIA, amb la col·laboració d'Orbia Invest i Adminex, va destacar la necessitat dels empresaris xilens de cooperar tant amb emprenedors del seu país com de l'exterior per a la garantia de la sostenibilitat del patrimoni nacional.
 
L'economia xilena com a paradigma d'estabilitat en el món iberoamericà, l'estreta relació amb Espanya i la seriositat de tracte, fan de Xile un país amb grans oportunitats per les pimes de Catalunya.
 
Barcelona, 02 de juny de 2014.- L'oportunitat d'invertir a Xile i el desplaçament de treballadors a l'estranger han estat el tema de debat de la Jornada organitzada per l'empresa de serveis jurídics i econòmics ADVISORIA, amb la col·laboració de les consultores Orbia Invest i Adminex Spain. 
 
El Ministro de Bienes Nacionales del Govern de Xile, Víctor Osorio, durant la seva intervenció ha insistit als empresaris presents a la jornada que la crisi d'Europa, i sobretot d'Espanya, es postula com una oportunitat per Xile, que està preparat per rebre el know how de les pimes catalanes i formar una xarxa de cooperació en turisme i empreses TIC. 
 
Pel Ministre, Xile, que està en procés de creixement i immers en una política de transformacions i canvis profunds que inclouen una nova constitució i una reforma tributaria i educacional,  està desitjant fer un gir cap a la sostenibilitat i té la necessitat de cooperar amb pimes d'altres països per garantir l'estabilitat del territori xilè, del que més de la meitat és nacional. 
 
Salvador Sedó, diputat sortint del Parlament Europeu i vicepresident SME-Europe ha intervingut a la Jornada per destacar els programes que Europa ha engegat, com el programa COSME per a la Competitivitat de les Empreses i les Pimes, que ajuda als emprenedors i les petites i mitjanes empreses a començar a operar, accedir a finançament i internacionalitzar-se. Per Sedó "a Europa estem treballant fort per ajudar a les Pimes donat que a la UE representen el 99% del teixit industrial i donen feina a 75.000 Milions de persones, i a les micropimes, -empreses de fins a 10 treballadors-, que a Espanya representa un 83% del total de les empreses".
 
Àlex Vergés, soci de la consultora internacional ORBIA INVEST, i especialista en negocis a Xile, va exposar als assistents les vicissituds del país, un paradigma d'estabilitat en el marc iberoamericà convertit en una plataforma estable que està portant a terme un creixement sostingut però que cerca aliances per tenir una millor projecció al mercat. 
 
Vergés ha destacat que "pel xilens, els catalans estem ben vistos per l'experiència empresarial i el coneixement tant pel que fa a les empreses del sector TIC, com del sector turístic, un sector amb molt futur a Xile, que per la seva situació i posició geoestratègica en el món és postula com un gran destí turístic de primer ordre".
 
Les mancances de Xile pel que fa a experiència empresarial el converteix en un país receptiu en l'adquisició de coneixement provinent d'altres països, sobretot d'aquells en els que la llengua no és un handicap pels negocis, com el nostre. 
 
Begonya Pelegrín, de la consultora internacional ADMINEX SPAIN, ha insistit en la importància del coneixement cultural del país al iniciar un procés d'internacionalització, aspecte que cada vegada més es materialitza en el desplaçament de treballadors durant un temps determinat en un altre país.
 
Per Begonya Pelegrín, "la importància de l'assessorament previ en els aspectes relatius a la Seguretat Social tant en països de la UE, tercers estats amb conveni amb la Seguretat Social o sense conveni, és cabdal per preservar qualsevol problema que afecta a l'empresa, però també al treballador".
 
La Dra. Rosa Guasch, de la Mutua Universal, ha parlat de la gestió sanitària de l'accident de treball a l'estranger.
 
Manel Fernández, soci d'ADVISORIA i moderador de la Jornada, ha destacat la rellevància de les pimes i micropimes en el panorama empresarial català i ha valorat molt positivament les aportacions de tots els ponents afegint que, "per fer un pas endavant i passar del mercat local a l'internacional, no hi ha lloc per la improvització".
 Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació