12/3/2014
ADVISORIA adverteix que será complicat beneficiar-se de la reducció de costos de la Seguretat Social anunciada pel Govern Central

  • La crisi ha provocat reduccions de plantilles,  ajornaments  i demores en els pagaments dels tributs així com  una major pressió de les inspeccions i el conseqüent augment de les sancions,  que fa que la majoria de les empreses no s’hi puguin acollir. 
La majoria de les petites i mitjanes empreses, les més afectades per la crisi econòmica, tindran complicat acollir-se a l’anomenada “tarifa plana” de les cotitzacions a la Seguretat Social anunciada pel Govern de Mariano Rajoy amb l’objectiu d’estabilitzar el mercat de treball i crear ocupació. Així ho adverteix el despatx d’advocats i economistes ADVISORIA.
 
Després d’analitzar la mesura,  ADVISORIA observa que  els requisits per poder acollir-se a aquesta tarifa plana dificulten que hi puguin accedir la majoria de les empreses, sobretot les més afectades per la crisi econòmica i que són les que necessiten  tenir al seu abast mesures per poder tirar endavant. Entre d’altres coses es demana que es garanteixi l’estabilitat de la plantilla durant tres anys o complir puntualment amb les obligacions tributaries i de la Seguretat Social. 
 
Segons Valentí Sánchez, soci d’ADVISORIA “les empreses que necessiten més  beneficiar-se d’aquests ajuts són les més afectades per la crisi,  i són per tant les que han sofert impagats, han hagut de demanar ajornaments en els pagaments als tributs, han fet reduccions de plantilla... en definitiva són les que han passat per totes les circumstàncies que  exclouen l’accés a la tarifa plana”  Valentí Sánchez  ha lamentat que aquestes mesures “no arribin a qui més ho necessita sino que només se’n podran beneficiar aquells que es troben en una millor situació”.
 
La tarifa plana, característiques
L’anomenada tarifa plana preveu una reducció de costos de la Seguretat social en les contractacions indefinides que van des dels 50 als 100 € mensuals. Per tenir-hi accés l’empresa ha de:
 
  • Augmentar la plantilla de treballadors contractant nou personal.
  • Estar al corrent de pagament de les obligacions tributaries i de la Seguretat Social.
  • No haver estat sancionada en els dos últims anys per la Inspecció de treball
  • No haver acomiadat treballadors de forma improcedent o haver fet acomiadaments col·lectius en els 6 mesos anteriors.
  • Mantenir, durant 36 mesos, els nivells d’ocupació de l’empresa assolits amb les noves contractacions
Aquests nous contractes seran  subjectes d’un control per part de la Inspecció de Treball i en el cas que es determini una aplicació indeguda les reduccions s’hauran de  reintegrar amb recàrrecs i els interessos de demora corresponents.Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació