17/1/2014
Optimisme entre la PIME del VallŔs: un 45,5% d'empresaris preveu una alša en les vendes el 2014

  • Un 45,5% de les pimes de la comarca creuen que les seves vendes augmentaran durant aquest any, enfront del 28% que així ho creia fa un any. Aquesta dada representa un augment de 17 punts en l'optimisme entre els empresaris del Vallès Oriental respecte l'any passat.  
  • Tot i aquest optimisme pel que fa a les vendes,  gairebé un 73% no creu que la millora macroeconòmica es tradueixi en una millora de l'economia "a peu de carrer" i un 63% dels empresaris mostra desconfiança en la nova reforma del mercat laboral com a incentiu per a la reducció de l'atur.

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’Advisoria, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Valles Oriental .

Els empresaris del Vallès Oriental mostren molt més optimisme ara que fa un any: si bé un any enrere només un 28% dels empresaris enquestats per ADVISORIA preveien una alça en les vendes de la seva empresa durant el 2013, de cara 2014 un 45,5% dels empresaris creuen que les seves vendes augmentaran, xifra que suposa un augment de 17 punts respecte l'any passat. Cal esmentar també l'augment, respecte l'any passat, del nombre d'empresaris que creuen que les vendes de la seva empresa patiran un estancament: d'un 28% de l'any passat a un 45,5% d'enguany. Tan sols un 9% dels empresaris creu que aquest any les seves vendes decreixeran, 34 punts menys que l'any passat.

Per Ivo Florenza, soci d'ADVISORIA, "aquest augment de la confiança empresarial és degut a que les empreses que han pogut solucionar totes les dificultats financeres durant aquest anys de crisi mitjançant la presa de mesures importants per sanejar i resoldre els seus problemes, i desprès d’anys de reducció constant i important de vendes i marges, ara veuen ja la possibilitat real de poder començar a créixer. Els indicadors macroeconòmics comencen a preveure un nou inici de cicle".

Aquest optimisme entre els empresaris de la comarca, contrasta amb l'escepticisme de la majoria d'ells pel que fa a la proposta exigida per Brussel•les al govern espanyol d'engegar una nova reforma del mercat laboral al veure que les mesures per garantir l'assoliment dels objectius de dèficit no han estat suficients. Un 63% dels empresaris enquestats creuen que aquesta nova reforma no servirà per reduir l'atur i incentivar la contractació.  De fet, en l'anterior Termòmetre d'ADVISORIA ja es feia palesa una desconfiança amb les mesures del Govern pel que fa a la reducció dels models de contractes de treball.  

Pel que fa a la reestructuració del sector bancari, per un 91% dels empresaris, la limitació dels beneficis de la banca per forçar-los a donar crèdit és la solució òptima perquè el sector segueixi reforçant la seva solvència enfront el 9% dels enquestats que creu que la mora és tan alta que és bo que el crèdit estigui limitat.
Share:Contacte de premsa
EulÓlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Matarˇ (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Matarˇ
Montserrat 54 3r
08302, Matarˇ
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pr˛pies i de tercers per oferirli una millor experiŔncia i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'˙s que fem de les 'cookies'.
MÚs informaciˇ