17/1/2014
Optimisme entre la PIME del Maresme: un 52,6% d'empresaris preveu una alša en les vendes el 2014

  • Un 52,6% de les pimes de la comarca creuen que les seves vendes augmentaran durant aquest any, enfront del 13% que així ho creia fa un any. Aquesta dada representa un augment de 39 punts en l'optimisme entre els empresaris del Maresme respecte l'any passat.  
  • Tot i aquest optimisme pel que fa a les vendes,  gairebé un 53% dels empresaris no creu que la millora macroeconòmica es tradueixi en una millora de l'economia "a peu de carrer" i un 63% dels empresaris mostra desconfiança en la nova reforma del mercat laboral com a incentiu per a la reducció de l'atur. 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’Advisoria, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Valles Oriental.

Els empresaris del Maresme mostren molt més optimisme ara que fa un any: si bé un any enrere només un 13% dels empresaris enquestats per ADVISORIA preveien una alça en les vendes de la seva empresa durant el 2013, de cara 2014 un 52,6% dels empresaris creuen que les seves vendes augmentaran, xifra que suposa un augment de 39 punts respecte l'any passat. Cal esmentar també la reducció del nombre d'empresaris que creuen que les vendes de la seva empresa patiran un estancament, d'un 64,8% de l'any passat a només un 36,8% d'enguany i tan sols un 10,5% dels empresaris creu que aquesta any les seves vendes decreixeran, 11 punts menys que l'any passat. 

Per Manel Fernandez, soci d'ADVISORIA, aquest augment de la confiança empresarial  "té a veure, primer de tot, amb un corrent d’optimisme que sembla que ens envaeix que fa que els empresaris vegin augmentada la possibilitat de sortir de l’espiral negatiu en el que estaven immersos. Per altra banda, també és cert que una part de l’empresariat que ha pogut resistir fins ara té estructures millor adaptades, sap gestionar amb prudència i ha vist reduïda la seva competència per l’efecte eliminador que dissortadament comporta tota crisi. Per últim, és una realitat que, després de molt de temps, els indicador macroeconòmics són positius, insuficientment encara, però positius".

Aquest optimisme entre els empresaris de la comarca, contrasta amb l'escepticisme de la majoria d'ells pel que fa a la proposta exigida per Brussel•les al govern espanyol d'engegar una nova reforma del mercat laboral al veure que les mesures per garantir l'assoliment dels objectius de dèficit no han estat suficients. Un 63% dels empresaris enquestats creuen que aquesta nova reforma no servirà per reduir l'atur i incentivar la contractació.  De fet, en l'anterior Termòmetre d'ADVISORIA ja es feia palesa una desconfiança amb les mesures del Govern pel que fa a la reducció dels models de contractes de treball.  

Pel que fa a la reestructuració del sector bancari, per un 84% dels empresaris, la limitació dels beneficis de la banca per forçar-los a donar crèdit és la solució òptima perquè el sector segueixi reforçant la seva solvència enfront el 16% dels enquestats que creu que la nora és tan alta que és bo que el crèdit estigui limitat. 

Per Manel Fernández, "la manca de crèdit de les empreses entorpeix de forma evident el creixement i inclús suposa una amenaça a la supervivència d’aquelles que no compten amb uns recursos propis prou sanejats, amb independència d’això resulta terrible comprovar el que ha significat per tota la societat i, en especial, pel sector empresarial, la gestió bancària d’aquest país, plena d’excessos i despropòsits descontrolats duren tant temps”.
Share:Contacte de premsa
EulÓlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Matarˇ (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Matarˇ
Montserrat 54 3r
08302, Matarˇ
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pr˛pies i de tercers per oferirli una millor experiŔncia i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'˙s que fem de les 'cookies'.
MÚs informaciˇ