18/10/2013
La PIME del Maresme veu insuficients les mesures proposades pel Govern per reactivar la contractació de treballadors

  • Un 72,2% de les pimes de la comarca creuen que la voluntat del Govern de reduir de 41 a 5 els models de contractes de treball, no és una mesura que incentivi la reactivació de contractació de treballadors.  
  • Els empresaris de la comarca es mostren optimistes amb un 36,3% d'enquestats que preveuen un increment de facturació el darrer trimestre de l'any i un 51,5% que preveuen que la seva facturació es mantindrà estable, dades molt més optimistes que les de fa un any en les que només un 4% preveia un creixement empresarial.

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’Advisoria, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Valles Oriental. 

Mataró, 18 d'octubre de 2013.- 

Les empreses del Maresme es mostren reticents a l'anunci del Govern de reducció de 41 a 5 els models de contractes de treball amb l'objectiu d'augmentar i facilitar la contractació per part de l'empresari ja que només un 6,1% dels enquestats creuen que aquesta mesura realment reactivarà la contractació de treballadors i per contra, un 21,2% creuen que no serà així. La majoria dels empresaris enquestats creuen que el fet que una empresa contracti o no personal no depèn de la reducció de les 41 modalitats de contractes de treball a les cinc modalitats de contracte: indefinit, temporal, de relleu, en pràctiques i de formació.  

Els empresaris de la comarca tampoc veuen viable el projecte de llei de reforma de les pensions aprovat al Consell de Ministres  fa aproximadament un mes que desvincula aquestes prestacions de l'IPC i contempla un nou índex, vinculat als ingressos i despeses del sistema per referenciar l'actualització de les pensions, diferent de l'IPC. Per un 97% dels enquestats aquesta mesura no garanteix una viabilitat del sistema i reclamen una reforma més profunda del sistema de pensions per garantir la suficiència de les pensions i la sostenibilitat financera. 

Per Manel Fernández, soci d'Advisoria, "un índex de revaloració vinculat als ingressos i despeses del sistema planteja dubtes als empresaris ja que provocarà pèrdues del poder adquisitiu de les pensions en el context de crisi com l'actual". 

Augment de la confiança empresarial
Per altra banda, pel que fa a la previsió de facturació de les empreses enquestades, un 36,6% preveuen un increment de la mateixa aquest darrer trimestre de l'any mentre que la meitat, un 51,5% es veuen a sí mateixos estancats en els seus propis resultats. Només un 12,2% asseguren que la seva facturació davallarà els darrers tres mesos de l'any. Pel que fa a les mateixes dades preguntades el darrer trimestre de 2012, només un 4% dels empresaris enquestats preveia un increment de la facturació, 32 punts per sota les dades d'enguany i un 36% preveia una davallada de facturació, 24 punts per sobre de 2013.

Segons Manel Fernández, "aquestes dades, tot i que no són òptimes, denoten certa confiança en la recuperació econòmica. En un context de crisi estructural persistent com el que venim patint aquest anys, és encara més important que s’eradiqui el pessimisme que no el fet de tenir un optimisme poc acurat. La dada que només el 12% de les empreses creguin que la seva facturació patirà una minoració, quan fins ara venia sent una sensació molt més àmplia, fa creure que el gruix dels teixit empresarial creu que està en condicions de garantir la seva viabilitat futura."
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació