20/2/2013
Un 85% de les empreses del Vallès Oriental preveuen mantenir la seva plantilla de treballadors durant el 2013 i només un 15% prescindiran de treballadors

·        Gran part dels empresaris Vallès Oriental enquestats, un 85%, afirmen que un any després d'entrar en funcionament, la Reforma Laboral no afavorirà la creació d'ocupació al llarg del 2013.

·        Un 28% dels empresaris han hagut de fer ajustos de sou o horari dels treballadors per abaratir costos

 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d'Advisoria, l'enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l'eix econòmic El Maresme -Vallès Oriental .

Granollers, febrer de 2013.-

Quan fa un any de l'entrada en vigor, com a decret llei, de la Reforma Laboral del govern de Mariano Rajoy, el balanç  que en fan els empresaris enquestats és negatiu, i les perspectives poc esperançadores. Un 85% d'empresaris enquestats creuen que la Reforma Laboral no serà tampoc, durant aquest any, un incentiu per a la creació d'ocupació. 

Quan va entrar en vigor, ara fa un any, es va preguntar als empresaris sobre les expectatives que tenien amb aquesta Reforma Laboral, i ja en aquell moment un 76% va respondre que preveien que les mesures impulsades pel Govern de Rajoy generessin ocupació tot i que seria a llarg termini.

Pel que fa a l'ocupació, un 85% de les empreses del Vallès Oriental tenen previst mantenir la seva plantilla de treballadors durant l'exercici del 2013 i cap empresari ha afirmat tenir la voluntat de contractar personal nou, enfront el 15% que afirma que prescindirà de part de la plantilla de la seva empresa.

Un 28% dels empresaris afirmen que ja han portat a terme ajustos de sou o horaris dels treballadors per tal d'abaratir costos i per fer front a un dels anys amb rècord d'Expedients de Regulació d'Ocupació, 5.494 a Catalunya, segons dades del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. 

Per a Ivo Florenza, soci d'Advisoria, "la voluntat de la majoria dels empresaris del Vallès Oriental de mantenir la plantilla és una dada positiva que reflecteix la voluntat de les empreses de seguir treballant mantenint el màxim nivell d'ocupabilitat, malgrat que hagin hagut de fer alguns ajustos d'acord amb les mesures empreses per la reforma laboral en el marc de pressió econòmica actual ".

A la pregunta sobre les perspectives en la marxa del seu negoci aquest 2013, un 28,5% dels empresaris preveuen un augment en les vendes de la seva empresa i un 28,5% un estancament de les mateixes mentre que un 43% dels enquestats preveuen reduir-les durant aquest exercici.

Per a Ivo Florenza, soci d'Advisoria, "malgrat  la reforma laboral i altres mesures de política econòmica financera portades a terme pel Govern, no s'ha aconseguit que les empreses tinguin una perspectiva optimista a un any vista".

 
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació