20/2/2013
El 16% de les empreses del Maresme contractaran personal nou durant el 2013 i el 70% mantindran la seva plantilla

·        Gairebé la totalitat dels empresaris maresmencs enquestats, un 97,3%, afirmen que un any després d'entrar en funcionament, la Reforma Laboral no afavorirà la creació d'ocupació al llarg del 2013.

·        Més de la meitat dels empresaris han hagut de fer ajustos de sou o horari dels treballadors per abaratir costos

 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d'Advisoria, l'enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l'eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental .

Mataró, febrer de 2013.-

Quan fa un any de l'entrada en vigor, com a decret llei, de la Reforma Laboral del govern de Mariano Rajoy, el balanç  que en fan els empresaris enquestats és negatiu, i les perspectives poc esperançadores. Un 97,3% d'empresaris enquestats creuen que la Reforma Laboral no serà tampoc, durant aquest any, un incentiu per a la creació d'ocupació. 

Quan va entrar en vigor, ara fa un any, es va preguntar als empresaris sobre les expectatives que tenien amb aquesta Reforma Laboral, i ja en aquell moment un 44% va respondre que no preveien que les mesures impulsades pel Govern de Rajoy creessin ocupació, i que si ho feien, seria a llarg termini.

Pel que fa a l'ocupació, el 16% dels empresaris de la comarca preveuen, durant aquest mateix període, contractar personal nou i gairebé tres quartes parts de les empreses del Maresme, un 70%, tenen previst mantenir la seva plantilla de treballadors durant l'exercici del 2013, enfront el 13% que afirma que prescindirà de part de la plantilla de la seva empresa.

Més de la meitat dels empresaris, un 54%, afirmen que ja han portat a terme ajustos de sou o horaris dels treballadors per tal d'abaratir costos i per fer front a un dels anys amb rècord d'Expedients de Regulació d'Ocupació, 5.494 a Catalunya, segons dades del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. 

Per a Manel Fernández, soci d'Advisoria, "la voluntat de la majoria dels empresaris del Maresme de mantenir la plantilla així com el fet que hi hagi alguns que tenen previst, fins i tot incrementar-la, són dades positives que reflecteixen la voluntat de les empreses de seguir treballant mantenint el màxim nivell d'ocupabilitat, malgrat que hagin hagut de fer alguns ajustos d'acord amb les mesures empreses per la reforma laboral en el marc de pressió econòmica actual ".

A la pregunta sobre les perspectives en la marxa del seu negoci aquest 2013, un 64,8% dels empresaris preveuen un estancament en les vendes de la seva empresa i un 21,6% una reducció de les mateixes mentre que un 13,5% dels enquestats esperen augmentar-les durant aquest exercici.

Per a Manel Fernández, soci d'Advisoria, "malgrat  la reforma laboral i altres mesures de política econòmica financera portades a terme pel Govern, no s'ha aconseguit que les empreses tinguin una perspectiva optimista a un any vista".

 
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació