28/9/2012
Sis de cada deu empresaris de l’eix econòmic Maresme-Vallès Oriental preveuen que la seva facturació incrementarà o es mantindrà durant l’últim trimestre de 2012

·        Un 40% del empresaris de les dues comarques preveuen una davallada en la seva facturació en el període de setembre-desembre.

·        Mentre que entre els empresaris maresmencs, només el 4% preveuen un increment de la seva facturació fins a finals d'any, els vallesans es mostren més optimistes amb un 24% d'enquestats que preveuen una clara millora en la facturació de la seva empresa.

 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d'Advisoria, l'enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l'eix econòmic El Maresme-Valles Oriental .

Mataró, 28 de setembre de 2012.- Tot i els moments d'incertesa i complexitat econòmica i social que estem vivint, els empresaris de l'eix econòmic el Maresme-Vallès Oriental són força optimistes a l'hora de fer previsions de cara la marxa del seu negoci el darrer trimestre de l'any.

Els empresaris han expressat un visió certament optimista pel que fa a les previsions per l'últim trimestre de 2012 que es tradueix en que un 48% creuen que mantindran la seva facturació i un 14% que creuen que, fins i tot, la poden incrementar. 

Per contra, els 36% dels empresaris del Maresme asseguren que la seva facturació patirà una davallada durant els últims quatre mesos de l'any. En la mateixa línea opinen el 40% dels empresaris de la comarca del Vallès Oriental.

Tot i la diverses mesures impulsades pel Govern de Mariano Rajoy, només un 4% dels empresaris del Maresme creuen que la seva facturació augmentarà en el darrer trimestre de l'any.  En canvi, els empresaris del Vallès Oriental s'ha mostrat més optimistes i un 24% dels enquestats auguren una pujada en els números de la seva facturació durant aquest període. Cal destacar la diferència significativa entre la opinió dels maresmencs i dels empresaris del Vallès Oriental en aquest sentit.  

Per Ivo Florenza, soci d'Advisoria, "possiblement aquesta variació vingui donada per la diferència de perfils de les empreses de les dues comarques, mentre que al Maresme hi ha molta empresa dedicada al sector de serveis i indústria tèxtil, al Vallès Oriental hi predomina el sector industrial on enguany, moltes companyies han engegat processos d'internacionalització com a única sortida a la difícil situació econòmica"   

Les previsions alarmistes de fa un any han augmentat considerablement. El 2011 la meitat dels empresaris de l'eix econòmic Maresme-Vallès Oriental preveien que la marxa del seu negoci seguiria igual i només un 10%, -enfront el 38% d'aquest darrer Termòmetre-, opinaven que l'evolució del seu negoci seria negativa.




Share:



Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació