31/5/2012
La internacionalització i la superació de situacions complexes han centrat la III Jornada d'Advisoria

Albert Bosch, emprenedor i aventurer i primer català que fa la travessa de l'Antàrtida des de la costa fins el Pol Sud, ha parlat de les claus de l'èxit i de la gestió del risc i la incertesa tant en el món de l'aventura com en el de l'empresa.

Marc Ambrock, president executiu d'Adminex ha destacat la cerca d'uns objectius clars, la perseverança i la constància com a factors claus per l'èxit en la internacionalització.

Pablo Zubicaray, gerent de Friendly Rentals ha destacat el creixement empresarial de forma orgànica i ordenada seguint l'instint com a element fonamental per internacionalitzar-se.

 

Mataró, 30 de maig de 2012 .- La internacionalització com a sortida i com a resposta a l'atonia del mercat interior és una pràctica cada vegada més estesa entre les empreses de l'eix econòmic Maresme-Vallès. Front a aquest realitat, Advisoria , empresa de serveis integrals d'advocacia, assessoria econòmica, fiscal i laboral de l'eix econòmic Maresme-Vallès, ha organitzat una jornada per  donar resposta a les peticions dels seus clients a l'hora d'afrontar situacions que vénen  donades per la complexitat de la situació actual.

La III Jornada d'Advisoria, celebrada ahir a l'Hotel Atenea Port de Mataró ha reunit un centenar d'empresaris, advocats i economistes del Maresme i del Vallès per analitzar la internacionalització de la pime i la superació de reptes per seguir creixent.

Manel Fernández, soci fundador d'Advisoria ha destacat que l'empresa "necessita tirar endavant en un marc de complexitat, amb la necessitat d'adquirir nous coneixements, noves relacions i de diversificar riscos, sense mirar-se tant el melic".

Dues empreses d'èxit en el procés d'internacionalització han centrat la primera part de la Jornada. Per una banda Marc Ambrock, president executiu d'Adminex, companyia especialitzada en el recolzament a empreses que volen internacionalitzar-se, ha destacat la necessitat de sortir fora i d'explorar nous mercats com a única solució per combatre la conjuntura actual.

Per la seva part, Pablo Zubicaray, gerent de Friendly Rentals, una empresa dedicada al lloguer d'apartaments turístics que en poc temps ha crescut cap al mercat europeu, d'Estats Units i de Llatinoamèrica ha parlat del creixement orgànic, assenyat i amb mesura, sempre de la mà de gent autòctona per poder conèixer la idiosincràsia de cada país, com a factors clau del seu èxit.

 

 

Albert Bosch, emprenedor i aventurer i primer català que fa la travessa de l'Antàrtida des de la costa fins el Pol Sud, ha explicat quins són els paral·lelismes existents entre els bons emprenedors i els amants de l'aventura, basant-se en la seva pròpia experiència i destacant la gestió del risc com a element decisiu per emprendre.

Per Bosch, "els emprenedors necessiten incertesa però assumint riscos que puguin ser gestionats per un mateix". De les seves experiències com a aventurer i empresari Bosch ha destacat que la clau de l'èxit està en saber gestionar la línia entre l'èxit i el fracàs, i ha afegit que "és millor fracassar amb coses que tinguin sentit que tenir èxit amb quelcom que no t'importi".

Joan Mora, Alcalde de Mataró ha clausurat la Jornada destacant la seva faceta d'empresari  i la necessitat de "desburocratitzar  l'administració i mimar l'empresariat, els grans reptes del govern municipal".
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació