22/3/2012
Segons els empresaris del Maresme la Reforma Laboral no és un incentiu per crear ocupació i si en crea, serà a llarg termini

  Tan sols l'11% dels empresaris enquestats creu que la Reforma Laboral pot generar ocupació

 

Els incentius i les bonificacions són pels empresaris de la comarca l'aspecte més rellevant de la nova reforma

 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d'Advisoria, l'enquesta mensual dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l'eix econòmic El Maresme-Valles Oriental .

Mataró, 22 de març de 2012.-

Gairebé la meitat dels empresaris enquestats: un 44% pensen que la Reforma Laboral no crearà ocupació i un 45% creuen que si la crea, ho farà a llarg termini.

Aquesta dada es desprèn del sisè Termòmetre d'Advisoria, despatx de serveis professionals per empreses (jurídics i econòmics), en el que han participat 700 empreses.

L'aspecte més important de la Reforma Laboral, segons els empresaris del Maresme són els incentius i les bonificacions a les empreses per tal d'afavorir la contractació de treballadors creant una nova modalitat de contracte de treball per temps indefinit per recolzar els emprenedors. L'empresa percep una bonificació per la contractació de treballadors menors de 30 anys, aturats, sempre i quant aquesta contractació superi els tres anys.

Després dels incentius i les bonificacions, els empresaris de la comarca valoren la negociació col·lectiva com un altre aspecte rellevant de la Reforma Laboral, que limita la renovació automàtica quan no hi hagi acord entre treballadors i empresaris i es prioritza el conveni de l'empresa sobre el sectorial, facilitant a les empreses la no aplicació del conveni d'àmbit superior.

En menor mesura, els empresaris valoren el nou paper de l'empresa en la sol·licitud del pagament del Fons de Garantia Salarial, l'anomenat FOGASA. Aquest aspecte fa referència a la modificació que afecta a la responsabilitat directa del FOGASA en el pagament del 40% de la indemnització en el cas d'empreses de menys de 25 treballadors. A partir d'ara es reserva el pagament del FOGASA per rescabalar l'empresa, el que apunta a que no podrà fer la sol·licitud el treballador.

Per Manuel Fernández, soci d'Advisoria: "pels empresaris de la comarca, aquestes mesures acordades no implicaran una millora econòmica immediata, però no es pot negar que es tracta d'accions imprescindibles i que, juntament amb altres mesures de política econòmica i financera, ens han de fer sortir d'aquest escenari actual, malgrat no es creï ocupació d'immediat".

Fernández assenyala que "la Reforma Laboral encara genera molts dubtes sobre el seu contingut i materialització, i això genera una gran inquietud entre els empresaris de la comarca".

En menor mesura els empresaris es mostren preocupats per l'augment de la flexibilitat interna i les modificacions de les condicions de treball, pels canvis en les causes de les extincions de contracte per causes objectives i per la reducció de les conseqüències econòmiques en els acomiadaments disciplinaris.

 

Més sobre Advisoria

Advisoria és una companyia de Serveis integrals d'advocacia, assessoria econòmica, fiscal i laboral amb seus a Mataró, Granollers i Barcelona.  Es tracta d'una de les companyies de serveis jurídics i econòmics més grans de l'eix econòmic Vallès-Maresme, amb una àrea d'influència que enguany s'ha estès fins el Barcelonès, oferint servei a més de 1.800 entitats, empreses i particulars.

Els professionals d'Advisoria aporten, des de 1997, contrastats coneixements en el sector de l'advocacia, l'assessorament econòmic, fiscal, comptable i financer.
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació