4/1/2012
La reforma laboral i la reforma del sistema financer, les primeres mesures que els empresaris del Maresme demanen al govern actual

  Un 44% dels empresaris enquestats creu que el canvi de govern afectarà positivament a la millora econòmica del país

Augmenta la confiança dels empresaris:  només un 15% creu que l'economia espanyola haurà de ser intervinguda per la UE enfront el 22% que així ho creia el mes de juny

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d'Advisoria, l'enquesta mensual dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l'eix econòmic El Maresme-Valles Oriental .
Mataró, 3 de gener de 2012.-
Menys de la meitat dels empresaris enquestats: un 44% pensen que el canvi de govern afectarà de forma positiva a la millora econòmica del país.
Aquesta dada es desprèn del cinquè Termòmetre d'Advisoria, despatx de serveis professionals per empreses (jurídics i econòmics), en el que han participat 700 empreses.
La primera de les mesures econòmiques que pels empresaris de la comarca enquestats ha de portar a terme el govern actual és la reforma del sistema financer per poder fer fluir el crèdit en un 39%, i la reforma laboral per un 37% dels empresaris enquestats. La reducció de la despesa pública és, per un 24% la tercera de les prioritats que ha de portar a terme el govern.
Tanmateix, Advisoria ha preguntat als empresaris de la comarca, tal i com ja ho va fer en el Termòmetre del mes de juny, si creuen que l'economia espanyola haurà de ser intervinguda tal i com s'ha fet en el cas d'Irlanda, Grècia i Portugal.
En aquest sentit, només un 15% dels enquestats ha respòs afirmativament mentre que el mes de juny va ser un 22% dels enquestats els que van dir que seria necessària la intervenció per part de la UE.
Per Manuel Fernández, soci d'Advisoria: "als empresaris de la comarca se'ls nota amb ganes de tirar endavant i demostren  confiança vers les mesures proposades pel nou govern". Per Fernández, "pels empresaris, la necessitat de la reforma del sistema financer per estimular el flux del crèdit és una de les mesures que demanen, en primer ordre, al nou govern i que els ha de permetre tirar endavant el seu negoci". Fernández assenyala que "la reforma laboral, que també es considera prioritària, encara genera molts dubtes sobre el seu contingut i materialització, per això preocupa a gran part dels empresaris de la comarca".
es considera prioritària una reforma laboral tot i que encara genera molts dubtes sobre el seu contingut i materialització

Resultats del Termòmetre
1.    Creu que el canvi de govern afectarà de forma positiva a la millora econòmica del país?
Sí:         44%
No:         56%
 

2.    Estableixi quina és la primera de les mesures econòmiques que ha de portar a terme el govern actual per reactivar l'economia
La Reforma Laboral:             37%
La reducció de la despesa pública:        24%
La reforma del sistema financer
per fer fluir el crèdit:            39%
 

3.    Creu que l'economia espanyola haurà de ser intervinguda per la UE com la d'Irlanda, Grècia o Portugal?
Sí:     15%
No:     85%
 
 


Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació