10/10/2011
El 60% dels empresaris del Maresme preveuen que el darrer trimestre de l’any serà pitjor que la primera meitat de 2011

El 83 % de les empreses del Maresme creuen que la reducció de l'IVA en l'adquisició d'una vivenda no revifarà el mercat immobiliari

Un 62% creuen que la Reforma de la Constitució per fixar el límit al dèficit públic no millorarà la confiança en l'economia del país

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d'Advisoria, l'enquesta mensual dirigida a empresaris i autònoms del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l'eix econòmic El Maresme-Valles Oriental .

 

Mataró, 10 d'octubre de 2011.- El 60% dels empresaris del Maresme consultats creuen que la situació econòmica, l'últim trimestre de 2011, serà pitjor que la primera part de l'any, enfront un 36% creuen que serà igual.  Aquestes dades contrasten amb la resposta a la mateixa pregunta que se'ls va fer en el Termòmetre del mes de març on un 30% creien que l'economia catalana milloraria al llarg de 2011.

Aquesta dada es desprèn del quart Termòmetre d'Advisoria, despatx de serveis professionals per empreses (jurídics i econòmics), en el que han participat 700 empreses.

Gran part dels empresaris del Maresme consultats, un 83%, es declaren reticents, i a la vegada creuen que no farà que millorin les expectatives en el mercat immobiliari, la mesura engegada pel govern consistent en reduir l'IVA del 8% al 4% en l'adquisició d'una vivenda per estimular les operacions immobiliàries, reduir l'estoc i millorar les expectatives del mercat immobiliari.

Tanmateix, Advisoria ha preguntat als empresaris de la comarca si creuen que la Reforma de la Constitució com a mesura per fixar límit al dèficit públic farà millorar la confiança en l'economia del país. En aquest sentit, un 62% dels enquestats han respòs que no enfront el 38% que ha respòs positivament.

 

 

Per Manuel Fernández, soci d'Advisoria: "La desconfiança resultant del clima econòmic general té un pes específic molt important en els empresaris de la comarca però , tot i que hi ha moltes situacions econòmiques complicades, els empresaris segueixen lluitant dia a dia i no cal recordar que  ja porten més de 4 anys en aquest entorn de crisi".

Per Fernández, "des d'Advisoria constatem que, malgrat l'entorn, hi ha un seguit d'empreses que han aconseguit organitzar-se i tirar endavant en la conjuntura i el clima d'adversitat que envolta l'economia, ja sigui reduint els seus marges comercials com aplicant una forta reducció de costos".
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació