1/3/2011
QU╚ ╔S LA LEY SINDE I COM ENS AFECTA

La Llei SINDE no Ús una Llei, sinˇ que es tracta d'una norma que estÓ dins una llei, la D'Economia Sostenible, aprovada pel CongrÚs de Diputats de Madrid el passat 15 de febrer de 2011. Concretament estÓ ubicada en la Disposiciˇ Final segona.

TambÚ Ús coneguda popularment com la llei " antidescÓrregues " perquŔ possibilita el tancament d'una pÓgina web de descÓrregues amb continguts subjectes a drets d'autors, l'anomenat "Copyright".Per procedir al tancament d'una pÓgina web caldran dues autoritzacions judicials: la primera per identificar l'autor, Ús a dir: el prestador de serveis a Internet , i la segona per tancar la pÓgina o per ordenar la retirada dels seus continguts.

La Llei SINDE , com la majoria de lleis tÚ defensors i detractors.


Els defensors d'aquesta norma argumenten que no va contra els usuaris D'Internet , sinˇ contra els que, mitjanšant una pÓgina web, es lucren subministrant continguts sense pagar drets d'autor, per˛ cobrant per fer publicitat.


Per contra, s'argumenta que atempta contra la llibertat d'expressiˇ i contra la gratu´tat a la xarxa, perjudicant, en definitiva a l'usuari, que es veurÓ afectat amb el tancament d'algunes pÓgines web, per˛ que podrÓ seguir descarregant arxius, ja que la Llei no preveu cap mesura ni sanciˇ contra L'Internauta particular, ni tampoc preveu tancar pÓgines com Amadeus o e-Mule.


Per tant, l'usuari es veurÓ afectat ˙nicament amb el tancament d'algunes de les webs que siguin denunciades, si bÚ aquestes podran oferir serveis des d'un servidor estranger, sobre el que la Llei Sinde no podrÓ actuar per manca de competŔncia .

 
Share:Contacte de premsa
EulÓlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Matarˇ (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Matarˇ
Montserrat 54 3r
08302, Matarˇ
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pr˛pies i de tercers per oferirli una millor experiŔncia i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'˙s que fem de les 'cookies'.
MÚs informaciˇ