22/6/2016
El 75% de les empreses del Vallès i del Maresme creuen que tenir un govern en funcions afecta l’economia

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’ADVISORIA, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental i del Maresme que porta a terme ADVISORIA, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental . 

Les petites i mitjanes empreses de l'eix econòmic Vallès Oriental – Maresme creuen en un 75% que la situació política actual amb un govern en funcions afecta a l’economia. Aquests resultats generals no varien massa si comparem les dues comarques on la majoria dels empresaris enquestats (un 80% al Vallès Oriental i un 75% al Maresme) creuen que la manca de govern sí afecta a l’economia a nivell general mentre que la resta no hi veu aquesta correlació de causa/efecte.

Pel que fa als resultats econòmics de cada empresari o autònom enquestat, les xifres són més moderades. El 53% creu que la situació política sí afectaria els seus comptes mentre que el 47% no creu que sigui un factor decisiu. Pel que fa a comarques, els empresaris del Vallès no han fet decantar la balança amb les seves valoracions i els del Maresme ho han fet de forma moderada cap a una possible afectació dels seus números per la conjuntura socioeconòmica.

La Reforma Fiscal, la Reforma Laboral i les mesures per facilitar el finançament a les empreses són temes que posen sobre la taula els partits polítics que opten a governar l’estat espanyol a partir dels resultats de les properes eleccions generals del 26 de juny. En aquesta línia, el 38% dels enquestats ha valorat que la prioritat política del futur govern hauria de ser la Reforma Fiscal, un 34% ha apostat per la Reforma Laboral i un 28% dels empresaris opten perquè el primer punt de la llista dels polítics sigui l’aplicació de mesures per facilitar el finançament de les empreses.

Pel que fa a dades reals, els 47% dels empresaris valoren els seus resultats econòmics positivament si els comparen als del mateix període de l’any passat. El 41% asseguren tenir uns resultats similars als del 2015 i un 12% haurien baixat volum de negoci.

Per Ivo Florenza, soci d'ADVISORIA, “les dades obtingudes amb aquesta nova enquesta del Termòmetre d’ADVISORIA deixa molt clar quina és l’opinió dels empresaris. La falta de govern està perjudicant a tots els empresaris, ja siguin petits autònoms, PIMES o grans empreses, empreses nacionals o estrangeres residents Catalunya o a l’estat espanyol. Si a la dificultat en el creixement de l’economia europea i mundial i a les problemàtiques financeres actuals, afegim tots aquests mesos amb un govern en  funcions i unes futures eleccions amb total incertesa de conèixer qui serà el nou President i com es formarà el nou govern, sense poder aplicar polítiques fiscals, laborals i d’altres, està clar que l’economia pateix i els nous projectes d’inversors nacionals i estrangers s’aturen. Després de molts anys de crisi econòmica, els empresaris necessiten de seguretat i criteri i així poder millorar els resultats de les empreses per poder fer un pas endavant en la contractació i la inversió”.

Per Manel Fernández, soci d'ADVISORIA, "aquest nou Termòmetre d’ADVISORIA posa de manifest aspectes molt interessants de la nostra realitat socioeconòmica. El primer és que gairebé tothom percep que l’actual situació d’inestabilitat en el govern afecta negativament a l’economia, però els problemes actuals de les empreses són tants que el que és negatiu per l’economia en general, no es percep com a tal per la realitat concreta de molts enquestats. En segon lloc, és una evidència la necessitat de noves mesures, tan clar és que no ens posem d’acord per on començar (fiscal, laboral o finançament), perquè tot acaba sent necessari. Per últim i malgrat tot, l’economia es recupera i només un 12% dels empresaris enquestats percep que els seus resultats seran pitjors que el darrer exercici, però mirant de reüll l’amenaça de la crisi qui sap si afavorida per una manca d’estabilitat política”. 
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació