31/7/2015
El 47,5% de les empreses del Vallès i del Maresme invertirien en un assessor extern per millorar els seus resultats

  • El 57,5% creuen que la contractació d’aquest servei extern ajudaria a millora l’eficàcia en la gestió o processos de la seva activitat, un 25% el contractarien per temes d’internacionalització i la resta per fer un pla de negoci.
  • Gairebé la totalitat de les empreses del Vallès i Maresme (92,5%) asseguren que poder comptar amb consellers externs suposaria un avantatge competitiu. 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’ADVISORIA, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental i del Maresme que porta a terme ADVISORIA, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental.

Les petites i mitjanes empreses de l'eix econòmic Vallès Oriental – Maresme consideren que comptar amb assessors externs amb experiència en la gestió empresarial pot suposar un avantatge competitiu. D’aquesta forma opinen el 92,5% dels enquestats mentre que només el 7,5% no ho creuen oportú. Tot i que la gran majoria d’empresaris consultats creu convenient comptar amb serveis de consultoria o assessorament externs, les dades mostren que un 40% sí que ho han fet durant la seva trajectòria de negoci, mentre que un 60% mai ha requerit aquestes consultes.

D’aquest 60% que mai ha contractat serveis externs d’assessorament, un 47,5% sí que ho farien en un futur pròxim, un 22,5% no ho creuen convenient pel bon funcionament de la seva empresa mentre que un 30% es mostra dubtós.

Pel que fa als aspectes que podrien millorar, el 57,5% creu que la contractació d’assessors podria revertir en una millora de l’eficàcia de la gestió o processos de la seva activitat empresarial. Un 12,5% ho creu convenient per elaborar un pla de negoci mentre que un 25% opina que seria convenient en el moment de plantejar-se processos d’internacionalització.

Per saber on anar a buscar a aquests assessors externs, els enquestats han respost en un 62,5% que ho preguntarien als seus actuals assessors/gestors, un 7,5% buscarien per Internet i un 30% es fiarien del boca-orella.

La tendència del mercat indica que factors com la internacionalització, la racionalització de la gestió empresarial i l’aplicació de les noves tecnologies en el món de l’empresa, el disseny i la comunicació estratègica, entre d’altres, són claus pel bon funcionament i creixement dels negocis. En aquesta línia, ADVISORIA vol potenciar els serveis d’assessorament als seus clients perquè aquests puguin ser competitius, eficients i referents als seus respectius sectors.

Per Ivo Florenza, soci d'ADVISORIA, "aquests resultats mostren la tendència que nosaltres també notem al nostre despatx, cada vegada tenim més clients que ens demanen assessorament en aspectes claus pel bon desenvolupament del seu negoci com poden ser la professionalització i racionalització dels seus processos de gestió, producció o la internacionalització dels seus productes i/o serveis. Des d’ADVISORIA creiem imprescindible que totes les empreses haurien de disposar d’assessors interns o externs que els ajudessin a preparar i analitzar mensualment els resultats de la companyia per millorar la seva gestió i per plantejar-se oportunitats de negoci que, en molts casos, passen per la internacionalització”.

Per Manel Fernández, soci d'ADVISORIA, "una crisi com la que hem patit és una dolorosa experiència, però també genera oportunitats, obliga a reinventar-se i plantejar el que es fa i com és fa. En aquest sentit, les petites i mitjanes empreses també miren a l’exterior, un terreny abans reservat a les grans. Per altra banda, en aquests temps no poden prescindir d’un assessorament extern, però han de ser cauteloses amb la despesa. Aquí és on la figura de l’assessor extern de confiança es converteix en un avantatge competitiu i així ho reconeix l’àmplia majoria de l’empresariat i, tot i que costa fer el pas, la meitat dels enquestats ja està preparat per fer-ho".
Share:Contacte de premsa
Eulàlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Mataró (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Mataró
Montserrat 54 3r
08302, Mataró
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferirli una millor experiència i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'ús que fem de les 'cookies'.
Més informació