31/3/2015
15a ediciˇ Term˛metre ADVISORIA: El 60% de les empreses del VallŔs i del Maresme preveuen un increment del volum de negoci durant el 2015 malgrat la manca de finanšament i de mesures fiscals

El 48,5% de les empreses enquestades asseguren que han notat una major facilitat per rebre finançament bancari mentre que la resta, un 51,5% asseguren que no perceben cap canvi.

Gairebé la totalitat de les empreses del Vallès i Maresme (90%) asseguren que no s’han pres mesures fiscals que tinguin un impacte real en l’economia real i de les empreses.

 

Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’ADVISORIA, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental i del Maresme que porta a terme ADVISORIA, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental .

Mataró, 31 de març de 2015.-

Les petites i mitjanes empreses de l'eix econòmic Vallès Oriental – Maresme creuen que el 2015 serà millor econòmicament que l’exercici del 2014. Si el 54% de les persones enquestades han dit que els resultats de les empreses que gestionen han aconseguit uns resultats tal i com preveien, aquests mateixos enquestats, en un 60%, preveuen que les seves xifres vagin a l’alça durant el 2015. Per tant, hi ha cert optimisme en el teixit empresarial de les dues comarques veïnes.

I segons els resultats, en aquesta tendència positiva no hi haurien influït les mesures fiscals del govern central, ni els canvis en els sistema bancari espanyol per aconseguir més línies de finançament. La gran majoria dels enquestats, un 90%, consideren que no s’han pres mesures fiscals que tinguin un impacte real en els resultats. Pel que fa al finançament bancari, els resultats estan més igualats. De fet, al Vallès Oriental hi ha empat al 50% entre els empresaris que han notat una major facilitat per obtenir finançament i els que no. En el Maresme la diferència està entre un 52%, els que diuen que no han notat facilitats i un 48%, que diuen que sí n'han notat.   

 

Entre aquestes mesures, anunciades pel govern de Madrid, hi ha la rebaixa en la cotització pels contractes indefinits i d’altres mesures de la reforma laboral, la futura nova llei pel foment del finançament empresarial, la rebaixa del IRPF, la rebaixa del tipus impositiu de l’impost de societat per a les grans empreses, la limitació de les comissions bancàries pel cobrament en targeta de crèdit i dèbit, el plan PIVE dins el sector de l’automoció, entre d’altres.

Per Ivo Florenza, soci d'ADVISORIA, "aquests resultats són positius i posen de manifest una millora en l’opinió dels responsables de les empreses i també en la realitat numèrica segons els resultats econòmics. Si bé és cert, que les entitats financeres han començat ja a oferir de nou productes de finançament  a les empreses, principalment per seguir les normatives i decisions que venen des d’Europa, encara és necessari un augment del diner en circulació per tal de fomentar les inversions i el consum. Florenza afegeix: "des de la meva opinió, no crec que hagi estat o serà degut a les noves mesures i reformes proposades per Govern el que faci millorar la situació. Ja portem un cicle econòmic negatiu prou gran en el temps per pensar que ja s’ha acabat. Els nous emprenedors, les noves perspectives i la millora a l’accés al crèdit permetran una millora significativa a curt termini”.

Pel que fa a resultat reals, als registrats durant el 2014, un 12% de les empreses enquestades han dit que han superat les expectatives, un 33% que han anat per sota dels seus objectius econòmics i un 55% que han aconseguit uns resultats tal i com preveien. 

Per Manel Fernández, soci d'ADVISORIA, "el resultat de la nostra consulta s’ajusta a una realitat tangible pel món empresarial: les empreses han aprés a mesurar les seves expectatives, però els seus resultats es deuen al seu esforç i la seva creativitat constant, que és el que marca la diferència, ja que el crèdit no s’ha obert tant com caldria i les mesures del govern són molt més ampul·loses que reals, són més de cara a la galeria que pràctiques i aplicables".

 

Més sobre Advisoria

Advisoria és una companyia de Serveis integrals d’advocacia, assessoria econòmica, fiscal i laboral amb seus a Mataró, Granollers i Barcelona.  Es tracta d’una de les companyies de serveis jurídics i econòmics més grans de l’eix econòmic Vallès-Maresme, amb una àrea d’influència que enguany s’ha estès fins el Barcelonès, oferint servei a més de 1.800 entitats, empreses i particulars.  

Els professionals d’Advisoria aporten, des de 1997, contrastats coneixements en el sector de l’advocacia, l’assessorament econòmic, fiscal, comptable i financer. (www.advisoria.cat)

 
Share:Contacte de premsa
EulÓlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Matarˇ (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Matarˇ
Montserrat 54 3r
08302, Matarˇ
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pr˛pies i de tercers per oferirli una millor experiŔncia i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'˙s que fem de les 'cookies'.
MÚs informaciˇ