12/11/2014
14¬ ediciˇ del Term˛metre d'ADVISORIA: Un 93% de les empreses del VallŔs i del Maresme incrementarÓ o mantindrÓ la facturaciˇ aquest 2014

Optimisme entre la pime de l'eix econòmic Vallès - Maresme: un 44% de les empreses enquestades preveuen acabar el 2014 amb un increment de la facturació respecte el 2013 i un 49% preveuen mantenir-la. Només el 7% dels enquestats asseguren que la seva empresa patirà una davallada.
 
Més d'un terç de les empreses del Vallès i Maresme asseguren que cobren les factures a més de 60 dies, mentre que només un 8,75% asseguren que les paguen fora d'aquest termini, incomplint la Llei de Morositat.
 
Aquestes dades es desprenen dels resultats del Termòmetre d’ADVISORIA, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental i del Maresme que porta a terme ADVISORIA, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental. 
 
Mataró, 12 de novembre de 2014.- 
Les petites i mitjanes empreses de l'eix econòmic Vallès - Maresme mostren senyals de certa vitalitat pel que fa als resultats i a la previsió de facturació per aquest 2014. Un 44,1% dels empresaris asseguren que la seva facturació s'incrementarà aquest exercici i un 48,5% afirmen que la seva facturació es mantindrà, només un 7,4% dels enquestats preveuen una davallada en els resultats de la seva empresa al acabar el 2014.
 
Aquesta tendència ascendent de les pimes del Vallès i Maresme ja s'entreveia abans de l'estiu, quan al Termòmetre d'ADVISORIA del mes de juliol es preguntava sobre la marxa de les empreses, i la resposta optimista sobre l'increment o manteniment de la facturació ja era elevada.
 
Aquestes dades confirmen les estimacions dels experts sobre la millora del comportament de la marxa de l'economia catalana envers l'espanyola i l'europea.
 
Per Ivo Florenza, soci d'ADVISORIA, "aquests resultats són molt bons i són el reflex de la realitat econòmica actual i les perspectives a curt termini. Des d’ADVISORIA també estem detectant una millora en els resultats de previsions de tancament de les societats de l’any 2014 respecte l’any 2013. La contractació de personal i les inversions a les empreses comencen a créixer. Actualment les entitats bancàries ja comencen a oferir i concedir préstecs a les empreses per a inversions a llarg termini i no posen tantes dificultats com anys anteriors per a la renovació i/o concessió de préstecs a curt termini".
 
Pel que fa a la morositat, als empresaris enquestats se'ls ha preguntat sobre el termini de cobrament i pagament de les factures que emet i que rep la seva empresa. Gairebé la meitat dels empresaris, un 46%, afirmen que cobren les factures que emeten en un termini d'entre 30 i 60 dies i un 35% diuen que cobren dels seus clients a més de 60 dies.
 
La Llei de Morositat estableix un marc regulatori que fixa, des de 2013, uns terminis màxims de pagament en les operacions comercials de 60 dies en el cas de l'empresa privada i de 30 dies en el cas de les administracions públiques, a comptar a partir de l'entrega dels productes o prestació dels serveis.
 
Pel que fa a les factures que els empresaris de l'eix Vallès-Maresme paguen als seus proveïdors, un 64% ho fan entre 30 i 60 dies, acomplint els terminis establerts per la Llei de Morositat i només un 8,75% afirmen pagar-les a més de 60 dies.
 
Aquest desajustament de 18 punts entre el percentatge d'empresaris que cobren abans de 60 dies i els que paguen abans de 60 dies, probablement és degut a que el 29% dels empresaris que afirmen tenir clients a l'administració pública, paguen més tard als seus Proveïdors perquè la demora de l'administració els provoca problemes de tresoreria. Del 29% dels empresaris que afirmen tenir clients a l'administració pública, un 80% afirmen que l'administració pública els paga molt més tard que el sector privat.  
 
Segons el Butlletí de Morositat i Finançament Empresarial de Cepyme, les pimes espanyoles, el segon trimestre de l'any, van cobrar les factures en un termini mitjà de 80,8 dies i les empreses del sector de la construcció són les que més tarden en cobrar les seves factures, seguides de las pimes del tèxtil, dos sectors forts en l'economia del Vallès i del Maresme.
 
Per Manel Fernández, soci d'ADVISORIA, "la morositat és, probablement, l’obstacle més important per la confiança en el mercat. Les mesures que es prenen, quan es prenen, són insuficients i es neutralitzen per la ineficàcia i manca de recursos de l’Administració de Justícia i ara, encara més, amb el peatge que suposen les taxes. Però, per si això fos poc, el que resulta completament inversemblant és que la pròpia Administració Pública sigui la màxima incomplidora de les mesures legislatives per evitar la morositat. Si no pots confiar en el teu propi govern (local, autonòmic o estatal), el mercat es converteix en una selva sense llei, un entorn d’elevat risc i això no afavoreix la inversió".

 
Share:Contacte de premsa
EulÓlia Roca
STRATEGYCOMM
C/ Montserrat, 60, 4a planta
08302 Matarˇ (Barcelona)
937 901 253 / 670 200 530
www.strategycomm.net

Matarˇ
Montserrat 54 3r
08302, Matarˇ
advisoriamataro@advisoria.cat
93 799 80 90

Granollers
Navarra 3 local
08401, Granollers
advisoriagranollers@advisoria.cat
93 870 18 66
x
Aquesta web utilitza 'cookies' pr˛pies i de tercers per oferirli una millor experiŔncia i servei.
Al navegar o utilitzar els nostres serveis accepta l'˙s que fem de les 'cookies'.
MÚs informaciˇ